Грузия - Азербайджан

СЪС САМОЛЕТ, НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК! ОТСТЪПКИ ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ!

София – Кутаиси – Цхалтубо – Пещерата на Прометей– Мцхета – Тбилиси –Бодле – Сигнахи – Киш – Шеки – Баку – Гобустан – Баку – Тбилиси – Гори – Уплисцихе – Цхалтубо – Кутаиси – София

 
цени дати на заминаване
 • 1349лв.
 •  

цени дати на заминаване
 • 1276 лв.
 • 10.06.2017 г.
 • 1325 лв.
 • 17.06.2017 г.
 • 1365 лв.
 • 24.06.2017 г.
 • 1389 лв.
 • 02.09.2017 г.
 • 1279 лв.
 • 09.09.2017 г.
 • 1235 лв.
 • 16.09.2017 г.
 • 1199 лв.
 • 23.09.2017 г.
 •  

 

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА  ДЕН
1
София – Кутаиси – Цхалтубо

Отпътуване в 14.40 ч. от летище София (Терминал 1) за Кутаиси с полет на авиокомпания „Wizz Air“. Пристигане на летище Кутаиси в 18.05 ч. Трансфер до хотела. Настаняване в Цхалтубо / Кутаиси. Вечеря. Нощувка.

 
2
Цхалтубо –Пещерата на Прометей
– Мцхета – Тбилиси

Закуска. Посещение на Пещерата на Прометей – една от най-популярните туристически пещери в Европа. Отпътуване за Мцхета – древната столица на Кавказка Иберия, която днес е под защитата на ЮНЕСКО. Тук има най-много културни и свещени паметници в Грузия, поради което градът е наричан също „Втори Йерусалим“. Туристическа програма в Мцхета: катедралата „Свитицховели“, построена на мястото, където се намирал Христовият хитон;  манастирът „Джвари“, разположен на вертикална скала над Мцхета. Манастирът датира от 5 в. и се счита за едно от най-свещените места в Кавказ. Днес той е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Отпътуване за Тбилиси. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

 
3
Тбилиси

Закуска. Туристическа програма в Тбилиси и запознаване с архитектурното наследство на града: църквата „Метехи“ (от 13 в.), построена на хълм над река Мкхвари; Синагогата и църквата „Анчисхати“ – най-старата църква в Тбилиси. На брега на реката се намира една от най-известните забележителности в стария град – катедралата „Сиони“, построена през 6 век. Днес тук се съхранява най-важната религиозна реликва в Грузия – кръстът на света Нино – гръцка просветителка от 4 в., чиито проповеди обръщат Грузия към християнството. Изкачване с лифт до крепостта „Нарикала“, откъдето се откриват впечатляващи гледки към столичния град. В продължение на 15 века крепостта е изпълнявала защитни функции. Свободно време. Традиционна вечеря с типични местни ястия, вино и фолклорна програма. Нощувка.

 
4
Тбилиси – Бодбе-Сигнахи

Закуска. Отпътуване за Кахетия – виненият регион на Грузия. Спирка в Бодбе – свещено място, след посещението на което се изпълняват най-съкровените желания. Тук се намира женски манастир с базилика, посветена на света Нино, която донесла християнството на грузинска земя и чиито мощи се пазят тук. Първоначално построен през 9 в., комплексът е значително променен през 17 в. Отпътуване за Сигнахи – „градът на любовта“, построен в класическия стил на Южна Италия и известен с едноименния си замък от 18 в., включен в списъка с най-големите и известни замъци в Грузия. Посещение на местна винарна с дегустация на различни видове вина. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

 
5
Сигнахи – Киш – Шеки – Баку

Закуска. Отпътуване за Азербайджан (на границата има смяна на автобус). Спирка в селището Киш, известно със своята църква от 12 в. Туристическа програма в Шеки – един от най-древните градове на Азербайджан, разположен върху живописните склонове на Кавказ: Историческият музей, където могат да се видят артефакти от различни периоди; Летният дворец на шекинските ханове с удивителна фасада с изкусни стенописи с растителни мотиви. Отпътуване за Баку. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

 
6
Баку – Гобустан – Баку

Закуска. Посещение на Гобустан – археологически резерват от каменни структури, издигащи се в полупустинната местност в центъра на Азербайджан. Камъните съхраняват изключителна колекция от скални гравюри, които представят мотиви от флората, фауната и бита на хората от праисторически времена. Туристическа програма в Баку – столица и най-голям град в Азербайджан: величествените, исторически и архитектурни паметници на града. Вечеря. Отпътуване с нощен влак за Тбилиси. Нощувка във влака в купе за двама.

 
7
Тбилиси – Гори – Уплисцихе – Цхалтубо

Пристигане в Тбилиси в 10:45 ч. Отпътуване за Гори – родното място на Йосиф Сталин. Фотопауза до Музея на Сталин. Възможност за индивидуално посещение на Музея на Сталин (не е включено в цената). Отпътуване за Уплисцихе – древен скален град в източната част на Грузия, чието име се превежда като „Божия крепост“. Градът се е развил на високия и скалист бряг на река Мтквари. Отличава се със своята уникална комбинация от различни езически и християнски архитектурни съоръжения, датиращи от късната бронзова епоха до късното Средновековие. Отпътуване за област Имерети. Посещение на Гелатския манастира – средновековен манастирски комплекс, построен през 12 в. от цар Давид  IV Строителя, признат шедьовър от времето на Грузинската златна ера, който днес е под закрилата на ЮНЕСКО. Настаняване в Цхалтубо / Кутаиси. Вечеря. Нощувка.

 
8
Цхалтубо – Кутаиси – София
 

Закуска. Трансфер до летището на Кутаиси. Отпътуване за България в 12.35 ч. с полет на авиокомпания „Wizz Air“. Пристигане на летище София (Терминал 1) в 14.10 ч.

НАСТАНЯВАНЕ
Двойна стая със спалня
включено в цената
Двойна стая с отделни легла
включено в цената
Допълнително легло в двойна стая
включено в цената
Единична стая
+320 лв.
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
 
Виза за Азербайджан (заплаща се с депозита)  
$80
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет София - Кутаиси - София с включени летищни такси на авиокомпания "Wizz Air"
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж до 10 кг (56x45x25 см)
 
Транспорт по описания маршрут
2 нощувки със закуски в хотел "Tskaltubo Spa Resort" **** (или подобен) в Цхалтубо / Кутаиси
2 нощувки със закуски в хотел "Dolabauri" **** (или подобен) в Тбилиси
1 нощувка със закуска в хотел "Solomoni" **** (или подобен) в Сигнахи
1 нощувка със закуска в хотел "Azcot Hotel" **** (или подобен) в Баку
1 нощувка (без закуска) в купе за двама за влака Баку - Тбилиси (туристическа класа)
1 традиционна вечеря с фолклорна програма в Тбилиси без включени напитки
6 вечери в ресторантите на хотелите или в местни традиционни ресторанти без включени напитки
Описаната туристическа програма (с изключение на програмата по желание)
Посещение на винарна с дегустация на вино в Сигнахи
Билет за лифта в Тбилиси
Входна такса за Пещерата на Прометей
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 ЕUR местен екскурзовод
Водач-преводач от България.
 
 
Виза за Азербайджан
Напитки по време на вечерите
Бакшиши за екскурзовод и шофьор (3-5 EUR на турист на ден - заплаща се задължително на място)
Входна такса за Музея на Сталин (15 лари) в Гори
Входни такси за други музей, обекти и прояви, посещавани по желание
Градски транспорт
Разходи от личен характер.
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Цената на екскурзията е калкулирана при валутен курс 1 USD = 1.8 BGN. При промяна на обменния курс с повече от 5% туроператорът си запазва правото да промени цената на екскурзията в съответната посока.
Авиокомпанията си запазва правото да променя полетното разписание.
Валута: Местната парична единица в Грузия е лари (GEL) - 1 лари =100 тетри. 1 USD = 2.30 GEL; в Азербайджан е азербайджански манат (AZN) - 1 USD = 1,80 AZN
Часово време: София – 12 ч., Тбилиси – 14 ч., Баку - 14 ч.
Екскурзията се провежда при минимум 30 записани туристи.
 
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Азербайджан, Грузия: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
Грузия: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

 

За връзка

Управител: Людмила Минчева Калайджиева

гр.Казанлък
ул. "Петко Стайнов" 10

0431/63949
0879693949

New category

ТОП ПРЕДЛОЖЕНИЕ

01.09.2018 18:29
  Одрин  два дни       Одрин   един ден Златната  църква в Истанбул     РУСЕ ново  Румъния     Гърция   Карнавал в Ксанти    Несебър - Слънчев бряг   три дни   ...