2023    ПРИКАЗНИТЕ Родопи

Златоград, "Каменния град", етнографски комплекс с взаинмото училище, светилището Татул - Кърджали - Хасково и монумента на Богородица    

 

     3дни /2 нощувка  и закуска 
 и ЕДНА вечеря в хотел в Златоград
  • Дати :изтекла
     
  • Цена : 178 лв.

 

  • 1 ден : 6.00 ч. Тръгване от Казанлък за Златоград.

10.00ч. Спирка при " Каменния град " : праисторически светилищен комплекс с издълбани в скалите ниши и улеи.. В Златоград ще разглеждаме с екскурзовод възрожденския квартал , където са запазени около 100 уникални сгради, които са обявени за паметници на културата.Обиколка на Етнографският ареален комплекс - музей на открито с много представени занаяти в автентични работилници.Посещение на Музея на просветното дело, който се помещава в двора на църквата "Св.Георги Победоносец" (1871г).
Възможност за обяд и въртяно кафе.
13.30 ч Настаняване в хотел 'Кристал' в центъра на Златоград.
Свободно време за почивка или разходка в китното градче. Свободно време. Нощувка

  • 2 ден : 8.00 - 10.00 ч Закуска на блок маса и

НОВО ! ! ! Посещение на град Мадан. Старо миньорско селище, сега модерен миньорски град в сърцето на Родопите. Посещение на Кристална зала "Родопски кристал" с богата колекция от чудни кристални форми и на рудник "Сполука". Рудник-музей/ влизаме в галерията на рудника с вагонетка като истински миньори под земята,където има фигури на миньори, заети с работата си. Цялото трасе е оборудвано с релсов път и е дълго 140 м /.
Спирка на връх " Печинско", свързан с митове и легенди. В свободното време обяд и посещение на специален магазин за минерали и сувенири, със лечебни свойства. Посещение на параклиса " Св.Свети Константин и Елена"
19.00 ч Вечеря / шопска салата, 50 мл ракия, пилешко вретено с картофки и зеле, хляб, минерална вода и десерт: баклава / в уютния ресторант с градина. / Музика и забавления /

  • 3 ден : 8.00-9.00 ч Закуска на блок маса. Освобождаваме стаите.

10.30 Разглеждане на Тракийското светилище при село Татул -
Един от най-величествените мегалитни паметници, открити по нашите земи. В Кърджали ше посетим храм '' Св. Йоан Предтеча'' Ще видим природния феномен Вкаменената сватба. До село Бели пкаст ще посетим Скалните гъби- местните ги наричат Мантаркая.
По желание спирка в Хасково при монумента на Богородица.

Цената включва : транспорт с лицензиран автобус, Две нощувки, закуски и ЕДНА вечеря в хотел в Златоград, музейните такси и беседи за Златоград, Мадан,Татул, Кърджали, застраховка за 3 дни и водач от '' Люсси турс'' и томбола.

Цената включва : транспорт с лицензиран автобус, две нощувки, закуски и ЕДНА вечеря в хотел в Златоград, музейните такси и беседи за Златоград, Мадан,Татул, Кърджали, застраховка за 3 дни и водач от '' Люсси турс'' и томбола.

                  

За връзка

Управител: Людмила Минчева Калайджиева

гр.Казанлък
ул. "Петко Стайнов" 10

0431/63949
0879693949

New category

ТОП ПРЕДЛОЖЕНИЕ

03.01.2022 18:29
Екскурзии в България Екскурзии в чужбина   Собствен транспорт СПА уикенди в България    Специални оферти  от Люсси Турс