Информация  за Гърция

Сред най-известните със слънчева лятна почивка на някой екзотичен гръцки остров или красив курорт. Действителнопредлага едни от най-прекрасните условия за незабравима почивка и заслужено се нарежда сред първите топ дестинации. След влизането на България в Европейския съюз пътуването до стана още по-лесно и привлекателно за много българи.

почивки халкидики

Гърция е известна не само с древна си цивилизация, красотата на природата си, незабравимите пейзажи, многобройните острови, чисти плажове, кристална зелена вода, студено узо и вкусна средизомноморска риба – така накратко можете да си представите лятната си почивка в слънчева ,но и с изключително добре развития туризъм. Истински обичана от хората, е богат – от Солун, през китните курортчета, разположени на някой от красивите ръкави на Халкидики, до приказната Кавала или остров Тасос. Възможно е дори да се направи почивка в Атон През последните десетилетия страната е била посетена от хиляди знаменитости, повечето от които са останали силно впечатлени от многобройните й забележителности (обхващащи хиляди години история) и природна красота и са допринесли за широката й популярност по цял свят. Разположена на площ от приблизително 132 000 кв. км, слънчева   се намира в Югоизточна Европа, в най-южните части на Балканския полуостров.   почивки халкидики

 

 В случай, че се колебаете кога да пътувате дотам, помислете какво точно предпочитате.

Ако търсите неприкосновеност на личния живот, спокойствие и по-малко пренаселени места, тогава трябва да изберете периода между Великден и средата на Юни за почивка в . През този сезон, ще ви бъде по-лесно да си намерите подходящ хотел или самолетни билети.От друга страна, ако предпочитате силния сезон - средата на юли до края на август, трябва да имате предвид високите температури по това време от годината, които доста често на повечето места надхвърлят 40 градуса по Целзий, както и факта, че най-известните туристически забележителности във вашата дестинация вероятно ще бъде претъпкани.

почивка екскурзия

Вероятно в представите на всеки от вас гръцката кухня се свързва с вкусната средиземноморска риба и прочутото узо. Обикновено тази приятна напитка се сервира с някоя типична гръцка салата, като например вкусната „Tzatziki”, която много наподобява на нашата „Снежанка” или салатата „Htapodi” – малки пържени или сварени парченца октопод, добре овкусени в зехтин и винегред.

 

почивка Гърция

 

 

 

Независимо кога ще изберете да пътувате и дали сте искали плажове или планини, зима или лято, релакс или щури купони, ще ви предложи богат избор на почти всичко, за което се досетите.

 

халкидики Гърция

 

 

Гърция има много красиви и приятни дестинации които искам да ви покажа:

 

остров"Тасос"„изумруденият остров”

 

  Гърция-Халкидики

 

  СОЛУН – Гърция  

Гърция-Солун

 

   АТИНА – Гърция

Гърция-Атина