ИСТАНБУЛ  - ЛАЛЕТА

ВКЛЮЧЕНA   ПАНОРАМНА ОБИКОЛКА и ПАРКА ЕМИРГАН  

   4дни   2нощувки / 2закуски

 

 

 07април 

   14април    

 21април 

        28април       

 

                          цена 165лв.
 •  

  1-ви ден: Тръгване от Казанлък в 00:00 ч./ четвъртък Преминаване на границата. Нощен преход.
  2-ри ден: Пристигане в Истанбул сутринта. Панорамна обиколка с автобус на гр. Истанбул: историческия център на града – Синята джамия (само отвън), площад „Хиподрума” с трите обелиска, византийската базилика „Св. София” (само отвън), преминаване по моста над Златния рог, преминаване в Aзиатската част на града по въжения мост над пролива Босфор“ – чудо на строителната техника, фото – пауза край Босфора. Настаняване в хотел. Възможност за посещение на Капалъ чарши и пазаруване. По желание* (срещу доплащане) вечеря в ресторант с турска шоу-програма /куверта включва - програма, вечеря и 2 напитки по избор/или вечеря на кораб по Босфора /куверта включва -трансфер, вечеря, програма и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки/. Нощувка.
   3-ти ден: Закуска. 08.30 ч.-  По желание *  Разходка с корабче по "Босфора" новият султански дворец "Долмабахче", "Чираан Палас" - бивша султанска резиденция, превърната в един от най-скъпите хотели в света, кварталът "Ортакьой" - любимо място на истанбулските младежи, отбранителните крепости "Румели Хисар" и "Анадолу Хисар", летният султански дворец "Бейлербеи", Кулата на девицата и исторически къщи, в които се снимат турски сериали . По желание* Посещение на султанския дворец „Долмабахче” с екскурзовод на български език.По желание* - изкачване с фоникуляр / зъбчата железница / до площад Таксим. Разходка по улица „ Истиклял“. Свободно време за пазаруване. Връщане с метро до хотела.

  18.00 часа Посещение на   МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL – където, ще наблюдаваме светлинното шоу на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул и се смята за "най-големият" басейн в Европа. Свободно време. Вечерта връщане към хотела по един от мостовете над пролива Босфор и ще имаме възможността да се насладите на красотата на осветените в различни цветове мостове над пролива. Връщане в хотела. Нощувка.

  4 ден : Закуска. 9.00 ч.- отпътуване за  парка Емирган. Всяка година през април истанбулският парк се превръща в приказка от Хиляда и една нощ, където можете да съзерцавате лалетата с часове. Емирган е най-големият парк в Истанбул и се намира на европейския бряг на Босфора. Общият брой на лалетата, зюмбюлите и нарцисите в парка е 2,5 милиона, като само лалетата наброяват 1 850 000 от 120 вида. Посещение на Аквариума“Turkuazoo – www.turkuazoo.com или свободно време за пазаруване в МОЛ „Форум – Истанбул. 13:00 ч. отпътуване за  България.

   

  Цената е валидна за група от 40 туристи и включва:

  • Транспорт с туристически автобус  3*;
  •  Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод на български език и посещение на парка Емирган
  • 2 нощувки със закуски в хотел  3*;
  • Пътни такси;
  • Медицинска застраховка; за лица над 70 г. има 6 лв. доплащане;
  • Водач от туристическата агенция;
  • Цената не включва:
  • Разходка с корабче по Босфора с местен екскурзовод на български език – 20  eвро;
  • Разглеждане на султанския дворец „Долмабахче” с местен екскурзовод на български език – 25 евро (с включена входна такса).
  • Вечерна автобусна разходка с посещение на  МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL – 10 евро
  • Куверт за  атракционно заведение - Гар Мюзик Хол – 30  eвро;   /Програмата включва ориенталски танци, традиционни турски фолклор и обичаи, шоу програма с изпълнение на песни на всички езици, вечеря- салата, предястие, основно ястие, десерт- плодове, две питиета по желание/;
  • Куверт за вечеря на яхта по Босфора с шоу програма, трансфер до пристанището и неограничено количество на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство – 40 евро
  • парка „ Миниатюрк“ – 10 евро / транспорт и входна такса/
  • разходка до площад Таксим- 5 евро/ транспорт и водач /

   

              Туристическата агенция си запазва правото на промени на цените и последователността на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.