ВЕЧНИЯ ИСТАНБУЛ 

Маршрут: Казанлък – Стара Загора -Капитан Андреево  - Истанбул

Дати :
  •  8 - 11 април
  • 15 - 18 април
  • 13 - 16 май
  • 16 - 19 септември
 
 ощувки и 2 закуски 
Нощен преход
Транспорт: автобус
Цена: : 160 лв

Първи ден : Отпътуване в 21.30 от спирка „Лъвова чешма“ Казанлък – Капитан Андреево - Истанбул . Стсра Загора 22.00 часа -oт МБАЛ Ивaн Рилски .

Нощен преход.

Втори ден : Пристигане в Истанбул сутринта : най-големият мегаполис на територията на Република Турция. Миниатюрк и желязната църква Свети Стефан : 20 евро

Посещение на „ Миниатюрк“-музей на открито в залива Златния рог, където в умален вид под формата на модели и макети могат да се видят забележителности на Истанбул и Турция.Посещение на българската църква “Св. Стефан” (от 1896 г. и изцяло сглобена от железни части, проектирани и изработени в Австрия и пренесени с кораб). 14.00 часа Настаняване в хотел . Кратка почивка. Свободно време.
18.30 ч : Светлините на Азия :ПЕЕЩИ ФОНТАНИ .Преминаване с автобуса по светещия мост от Европа в Азия, където в кв. "Аташехир" се намира МОЛ „WATERGARDEN“ . Изключителна хореография на пеещите фонтани, ослепителни водни феерии, светлина, лазерно и музикално шоу, ресторанти и кафенета, както и множество магазини. Изложбеният басейн е на площ от 5 хил.кв.м. ЦЕНА 15 Е / при минимум 25 желаещи. Нощувка.

Трети ден : Богата закуска на шведска маса.9.00 часа "Разходка с кораб по Босфора" ЦЕНА : 20 евро

Програмата включва трансфер с автобус до пристанището, екскурзовод и 2 часа разходка с кораб и посещение на египетския пазар на подправките. Обиколката с кораб по Босфора започва с разходка покрай Европейския бряг на Босфора до крепостта Румели Хисар, след което корабчето се отправя към Азиатският бряг. Екскурзовода разказва за всичко,което се вижда по брега.На Босфора могат да се видят старовремски дървени вили, дворци от мрамор, крепости и малки рибарски селца. Великолепния дворец Долма Бахче, както и парковете и кралските павилиони на замъка Йълдъз. По време на обиколката ще имате възможност да видите и доказателствата за религиозна толерантност на мюсюлманския свят – синагога, църква и джамия в близост една до друга от векове. Посещение на отрупания Египетски пазар. Възможност за обяд СЛЕДОБЯД : По желание Посещение на „Св.София” и подземното водохранилище – Базиликата „Св. София” е забележителен паметник на византийската култура, построен през VI век, който в продължение на 916 години е християнска църква, 481 години – джамия, а от 1935 г. - музей. Място е на коронациите на византийските императори. От 17 века завладява с внушителните си размери и разкошни мозайки. Подземното водохранилище е едно от многото добре запазени за питейна вода в Истанбул. ЦЕНА: 30 евро и включва: трансфер, входни такси, слушалки и местен екскурзовод на български език
18.00 ч Нощен тур : Джамията „Сюлеймание” и хълмът „Пиер лоти“ –Посещение на „Сюлеймание“ – величествената джамия на султан Сюлейман Великолепни, перлата на майстор Синан, която вече 450 години посреща всеки изгрев и изпраща всеки залез над Златния рог. Мястото на джамията е избрано чудесно – „Сюлеймание“ се вижда от всяка част на Златния рог и целия район на Галата. Изкачване с лифт до прочутото кафене на Пиер Лоти, френски писател, известен с екзотичните си романи и с получения чин офицер в турската армия, място с незабравим изглед към Златния рог. Цена: 15 евро и включва: трансфер, влизане в „Сюлеймание“, лифт и екскурзовод на български език. Връщане в хотела. Нощувка. Организирана Вечеря с атракционна програма на Кораб – ресторант под светлините на Нощен Босфор. ЦЕНА : 40 евро (продължителност около 4,5 часа) Вечерята е по меню: сезонна салата, предястие, основно ястие по избор - риба, пилешко или кюфтета с гарнитура и десерт. Алкохолните и безалкохолни напитки са без ограничение. Програмата на яхтата представя традиционни фолклорни танци, бели денс и диско в съчетание с невероятна гледка на нощен Истанбул. Трансфер от хотела и обратно .Връщане в хотела. Нощувка.

Четвърти ден: Закуска. 08:00 ч. Освобождаване на хотела и отпътуване. Посещение на султанския дворец „Долмабахче сарай” „Долма бахче сарай” (наричан „Турския Версай”) е дворецът на последните султани, последна резиденция на Мустафа Кемал Ататюрк, основателят на съвременна Турция, привличащ вниманието, както с архитектурата и живописното си разположение на брега на Босфора, така и с ценностите от злато и сребро.Цена: 30 евро: включва: входна такса за двореца, индивидуални слушалки и екскурзовод на български език.

Посещение на търговски център „Форум Истанбул”, един от най-големите по рода си в Европа, където са представени магазини на над 280 фирмени марки. Тук е и изключително красивия аквариум „SEALIFE” /бившия аквариум „Тюркуазу”/, представящ над 15 000 вида морски животни, включително и най-голямото семейство от тигрови акули в Европа. Тук се намира и най-големия подводен тунел за наблюдение на рибите – 83 м. В близост се намира и магазин IKEA.
Отпътуване за Одрин. Църквата „ Св. Св. Константин и Елена „. Възможност за последни покупки от Турция. Късно вечерта пристигане в Стара загора и Казанлък.

ФИРМА „Люсси турс“ СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО ДА ПРОМЕНЯ ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТТА НА ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ ЕКСКУРЗИИ ПО ПРОГРАМАТА, АКО ТОВА СЕ НАЛОЖИ !!

Цена за дете от 2г. до 11,99 г. настанено с двама възрастни в стая -10 % ОТСТЪПКА
Цената включва:
•Транспорт с лицензиран автобус
•Митнически и магистрални такси
•2 нощувки, 2 закуски в хотел 3/4* в централната част на града(в близост до “Капалъ Чарши”)
•Медицинска застраховка с асистънс за 10 000 евро
•Представител от Люсси турс .Екскурзовод в Истанбул на български език
•БОНУС: Посещение на Египетския пазар
•БОНУС: Пауза в Одрин
Цената НЕ включва:
1.Миниатюрк и желязната църква Свети Георги : 20 Евро
2.Разходка с кораб по Босфора - 20 евро (включва трансфер с автобус до пристанището,
лицензиран екскурзовод и 2 часа разходка с кораб) минимум 25 желаещи
3.Вечеря На кораб с атракционна програма“ Ориент хаус“: 40 евро
4.Програма "Долмабахче сарай" -30 евро /включва транспорт с автобус, паркинг и лицензиран екскурзовод, входна такса и индивидуални слушалки минимум 25 желаещи
5.Посещение на „Св.София” и подземното водохранилище Йеребатан : 30 евро (включва трансфер ,лицензиран екскурзовод, входни такси и слушалки ) минимум 25 желаещи
6. Нощен Истанбул- Джамията „Сюлеймание” и хълмът „Пиер лоти“: 15 евро (включва: транспорт с автобус, Златен рог, кафене Пиер Лоти, екскурзовод, билети за лифта. / при мин. 25 желаещи
7.Доплащане за настаняване в единична стая- 40 лв.
8.Билети за аквариума /Туркоазоо/: около 40 TL нормален билет, а /за деца до 15 г. и възрастни над 65 г. – 30 TL/.
9. Нощен Истанбул :Светлините на Азия и пеещите фонтани : 15 евро
10 . Разходи от личен характер.
Туроператорът има сключен застрахователен договор по чл.42 от ЗТ със застрахователна компания „Eвроинс”АД ,гр. София, Туроператора прави групова застраховка, покриваща рисковете медицински разходи за 10 000 евро по списък за дните на екскурзията. Туроператорът има сключен застрахователен договор по чл.42 от ЗТ със застр. компания“ Армеец „
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: За лица над 18 г. валиден задграничен паспорт, с валидност 6 /шест/ месеца преди датата на отпътуване; За лица под 18 г. пътуващи с двамата родители се изисква задграничен паспорт, оригинал и копие от акта на раждане на детето. Този документ ще послужи пред българските гранични власти. За лица под 18 г. пътуващи с един родител или без родители се изисква декларация, заверена от нотариус и две ксерокс копия на тази декларация, както и оригинала и две ксерокс копия на акта за раждане. Този документ ще послужи пред българските гранични власти.
УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
• Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туриста
• 30 % депозит от общата цена на туристическия пакет - при записване.
• Доплащане до 15 дни преди датата на отпътуване.
• Срок за уведомяване при не достигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване.
• Възможна е промяна в дните на провеждане на екскурзиите и във входовете на музеите.
• Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо и фотокопие на пълномощното.
Продължителността на пътуването е около 5 часа. По време на пътуването се правят почивки на предвидените за целта места на всеки 2,5 часа.
• Туроператорът си запазва правото да промени часа на тръгване и превозвача, при настъпване на обективни причини, които налагат това и са извън неговата воля.