Опознай  ПОРТУГАЛИЯ  !!!
София – Лисабон - Обидoш – Назаре – Фатима – Баталя – Синтра – Кабо да Рока – Лисабон – София
4 дни / 3 нощувки
ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ:
04.09 , 11.09 , 25.09  , 02.10 , 09.10
Цена : 1398 лв. 

Предимства на програмата:

 • Подходящи дати за дълъг уикенд 
 • Полет с АК  Bulgaria Air 
 • Включен чекиран багаж до 23 кг. 
 • Настаняване в проверени хотели в Лисабон –  централен район PRÍNCIPE LISBOA
 • Балансирано натоварване при посещение на обектите
 • Полудневна туристическа програма в Лисабон с екскурзовод на български език
 • Гранатирано изпълнение на всички допълнителни екскурзии !!! 

Включена входна такса за манастира в Баталя

включена входна такса за двореца Пена

      трансфер от Синтра и изкачване с туристическо влакче до входа на двореца

 • 1-ви ден: София - Лисабон

Отпътуване от летище София по маршрут София – Лисабон. Пристигане на летището в Лисабон. Трансфер и нощувка в хотел в Лисабон. Нощувка.

 • 2-ри ден: ЛисабонЗакуска. Панорамна обиколка на Лисабон (включена в цената): булевард Либердаде, площад Росио, най-стария квартал на Лисабон – Алфама, с гледка към средновековния замък Сао Жорж, площад Праса де Комерсио, кулата Белейм, паметника на Откривателите, манастира Жеронимош, шедьовър на португалското мануелинско изкуство, чийто основоположник е крал Мануел. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка. 
 • 3-ти ден: Фатима – Баталя – Назаре - Обидош

Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия /допълнително заплащане/ до Фатима – Баталя – Назаре – Обидош. Отпътуване към Фатима – център на католическата вяра и дестинация за поклонници от цял свят. Посещение на Базиликата и площада към нея. Тук ще имате възможността да се почувствате като истински поклонници като минете по Caminho dos Pastorinhos - част от Кръстния път, със стопове, които идентифицират и представят различните стъпки, които съставляват пътя на Иисус, който носи кръста. 
По маршрута има и няколко надгробни паметника с много силни послания от Дева Мария и от трите овчарчета, на които се е явявала. Там също е мястото на първо и второ явление на Ангела на мира. Отпътуване и разглеждане на манастира „Санта Мария да Витория“ в Баталя (под закрилата на ЮНЕСКО), който впечатлява с архитектурата си в готически стил и мануелино.  Строежът му започва крал Жоао I, в чест на победата му над кастилците. Разглеждане и свободно  време за обяд в Назаре – най-живописното рибарско градче в Португалия и Обидош – малко, живописно градче, където по стените на къщите можете да видите фрески датиращи от 7 в от н.е., разглеждане на замъка в Обидош. Връщане в хотела. Нощувка.

 • 4-ти ден: Лисабон - Синтра  и Кабо да Рока

Закуска Освобождаване на стаите в хотела. По желание  екскурзия до Синтра /допълнително заплащане/Отпътуване в 08.00ч. за Синтра /UNESCO/. Местните казват, че цяла седмица не е достатъчна, да се разгледа всичко, което Синтра може да предложи. Едно от най-интересните места в Синтра е Кинта де Регалейра. Красиво и мистично място построено  преобладаващо в стиловете готически и нео мануелино през 19в по поръчка на заможен бразилски масон - Антонио Монтейро.Имението е заобиколено от красиви градини с тунели и пещери, където са се провеждали тайни ритуали. Едно от най-впечатляващите съоръжения тук е кладенецът на познанието. Той е дълбок 27 метра и е на 9 етажа. Като символика се свързва с Божествената комедия на Данте и деветте кръга на Ада, с живота и смъртта. 
В сърцето на града се издига Паласио Насионал де Синтра, наричан още Градския дворец. Той е най-добре запазената средновековна кралска резиденция в Португалия, 
която от 15 век до 1910 г. се използва активно от португалската монархия. 
Това е дворецът, в който крал Алфонсо VI е бил затворен след като брат му го определя за твърде нестабилен, за да управлява страната и узурпира трона. 
Въпреки че отвън изглежда семпъл, вътрешността на двореца е доста богато украсена. Най-известната стая е свързана с дворцовите интриги и клюки, разпространявани от придворните дами.
Най-ранната оцеляла част от двореца е Кралският параклис, вероятно построен по време на управлението на крал Динис I в началото на 14 век. Подът на дворцовия параклис е с плочки в апсидата, положени така, че да приличат на килим. Стените са боядисани в шарени квадрати, които приличат на плочки и изобразяват Светия Дух , слизащ под формата на гълъб. Дървеният таван е украсен с мавритански решетки с геометрични шарки. Отпътуване и посещение на Кабо да Рока – най – западната континентална точка на Европа. Връщане в Лисабон. Трансфер до летището в Лисабон за полет до София. Пристигане на аерогара София.

Цената не включва: 

• Доплащане за допълнителни 10 кг. чекиран багаж – 180 лв в двете посоки

• Гарантирана седалка в самолета – от 60 лв в двете посоки

• доплащане за застрахователна премия за лица над 65 г. – 18 лв

• Курортна такса – 2,50 евро/ден/човек, заплаща се на място на рецепция

• Mобилен радио-комуникационен линк - 9 EUR на човек за целия престой (задължително се заплащат на място на екскурзовода; деца до 6 години не ползват слушалки и не се таксуват)

• Входни такси и билети за обектите по време на допълнителните екскурзии, както и за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;

• Входни такси: за манастира "Жеронимуш" (10 EUR), комбиниран билет за манастира и Националния археологически музей (12 EUR), кулата "Белем" (6 EUR) в Лисабон; за двореца "Кинта да Регалейра" (10 EUR + 1 EUR за слушалки) в Синтра; за манастира "Санта Мария да Витория" (6 EUR) в Баталя; за университета в Коимбра (5-12 EUR)

• Градски и местен транспорт;

• Разходи от личен характер;

• Такса обслужване за шофьора (2 EUR на турист на ден - заплаща се задължително на място)

 

Допълнителни екскурзии, невключени в пакетната цена
• Целодневна екскурзия до Фатима, Обидош, Назаре и Баталя с включена входна такса за манастира в Баталя - 170.00лв

• Полудневна екскурзия до Синтра и Кабо да Рока с включени входна такса за двореца Пена, трансфер от Синтра и изкачване с туристическо влакче до входа на двореца - 160.00лв

• Пакет от две екскурзии - отстъпка 10% от цената

 

 

За връзка

Управител: Людмила Минчева Калайджиева

гр.Казанлък
ул. "Петко Стайнов" 10

0431/63949
0879693949

New category

ТОП ПРЕДЛОЖЕНИЕ

03.01.2022 18:29
Екскурзии в България Екскурзии в чужбина   Собствен транспорт СПА уикенди в България    Специални оферти  от Люсси Турс