Метеора

 169 лв.
3 Дни / 2 нощувки     

 

Казанлък    бензиностанция ОМВ  03:00 часа  

  • ПЪРВИ ДЕН: Отпътуване от Казанлък - Стара Загора – София - Кулата - Солун - Паралия Катерини. Пристигане следобед в Солун. Панорамна туристическа обиколка на града с беседа на български език: Бялата кула, паметника на Александър Македонски, Триумфалната арка, Ротондата, църквата “Св. Димитър”, Крепостната стена и др. Нощувка в хотел на Олимпийската ривиера. Настаняване . Свободно време. Нощувка.
  • ВТОРИ ДЕН: Закуска. Свободно време или туристическа програма по желание - целодневна екскурзия до Метеора. Целодневна екскурзия до Метеора - 30 лв. (заявява се и се заплаща в България): Пристигане в местността Метеора – уникално място, често наричано Осмото чудо на света, съчетание на природна красота и вековни християнски традиции. Метеора е комплекс от гигантски скали, които с течение на времето придобиват причудливи форми и стават приют за монасите, посветили своя живот на поклонението пред Бога. Манастирите, построени на върховете на тези скали, са прекрасни образци на византийското изкуство. Разглеждане на два от шестте функциониращи манастира. Обратно връщане в хотела, като по пътя се спира в долината Темпи за разглеждане на параклиса „Св. Параскева” и извора на Афродита. При възможност организиране на гръцка вечер. Нощувка.
  • ТРЕТИ ДЕН: Закуска. Отпътуване за България, като по пътя се минава през Вергина за разглеждане на гробницата - музей на Филип II – бащата на Александър Велики. През 19 век близо до Вергина е открит древният град Егес, който е бил първата столица на Македонското царство. Най-забележителни са останките от величествен дворец, пищно украсен с мозайки и стенописи, както и от гробище, в което има над 300 гробни могили. При археологически разкопки в края на трийсетте години на 20 век край Вергина е локализирана първата столица на антична Македония - Еге (Αιγαί). През 1977 година във Вергина след археологически разкопки, водени от гръцкия археолог Манолис Андроникос е открит гроб, за който се смята, че e на бащата на Александър Македонски - Филип II Македонски. Там е античният македонски символ - шестнадесетлъчево слънце, известно като Звездата от Вергина.. Продължаваме за гр. Едеса - един от най-красивите градове в Северна Гърция /около 90 км  от Солун. Името си дължи на богатството си на вода, водопади и зеленина, като най-голяма слава на града са донесли знаменитите водопади. Неповторими по красотата си сталактитови и сталагмитови пещери се крият зад 70-метровите бушуващи потоци пенлива вода. Пешеходна разходка и фото пауза из красивия град със славянското име Воден.

Отпътуване за България.

 

Кавала -Катерини -Метеора - Скални манастири -Солун

   180 лв.

3 Дни / 2 нощувки     

 28 ,29 и 30 септември

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА   180лв. септември:

  • 1 ДЕН  Казанлък – Кавала – Олимпийска Ривиера – град  Катерини

01:00 ч.Отпътуване от Казанлък спирка „Лъвова чешма ” по маршрут Свиленград-граничен пункт „ Кап. Петко войвода” – град Кавала : амфитеатрално кацнал на склоновете на планината Символио.

9.30 ч-Панорамна обиколка на града / Аквадукта „ Камарес ”, крепостната стена , имарета , паметника на Мехмед Али Църквата “Света Богородица”, пристанището „ Панагия „Свободно време за обяд и разглеждане централната част на Кавала.Отпътуване за олимпийската Ривиера около 13.30 часа. Настаняване в хотел в Катерини-паралия – курортно градче на Егейско море. Нощувка.

  • 2 ДЕН Олимпийска Ривиера – Метеора/ до Каламбака / – град  Катерини

7.30 ч – Закуска в хотела. Отпътуване за местността Метеора – комплекс от гигантски скали, които с течение на времето придобиват причудливи форми и стават приют за монасите. Манастирите, построени на върховете на тези скали, са прекрасни образци на византийското изкуство. Посещение на два от шестте функциониращи манастира – „ Преображение Господне ”/големия Метеор/ и „ Варлаам „.Посещение на магазин за изработка на икони. Възможност за закупуване на уникални сувенири. На връщане за Катерини  пречистване в “ Извора на АФРОДИТА” и посещение на параклиса „ Св Параскева Римска ”- лечител на очите .

Това е целодневна екскурзия : 30 лв (по-желание се заявява участие за нея и се  заплаща в България) Нощувка .
  • 3 ДЕН Олимпийска Ривиера – Солун – Казанлък

7.30 ч  - Закуска. Отпътуване за Солун. Бялата кула , паметника на Александър Македонски в цял ръст с неговия кон Буцефал. Панорамна обиколка с местен професионален екскурзовод:  църквата “Св.св. Кирил и Методий”, площад “Наварино” с Двореца на Галер; Арката на Галер – построена през 305 г за празнуването на окончателната победа на император Галер Максимилиан над персите; Ротондата; крепостта “Ептапиргио” с прекрасна панорамна гледка към целия град и Термическия залив и патрона на града- храм  „ Св Димитър Солунски ” Свободно време по площад Аристотел / снимки до паметника му/. Отпътуване за България в 15.30 ч.през  Кулата. Притигане в Казанлък вечерта.

  •  
     Цена 180 лв

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА :
- Транспорт с комфортен автобус *** /климатик, видеосистема, минибар С ТОПЛИ НАПИТКИ/;двама водачи задължително
- 2 нощувки ,2 закуски в Катерини паралия в хотел 3 звезди

панорамна обиколка на Солун с професионален екскурзовод на български език;
 застраховка “Медицински разходи и злополука в чужбина “- за 3 дни;  пътни и магистрални такси;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 Целодневна екскурзия до Метеора втория ден  с цена 30 лв
 Входните такси за скалните манастири / 3 EUR за всеки манастир /
 Входна такса крепостна стена  Кавала – 3 EUR
 Разходи от личен характер / евро /

ВАЖНО : Цена за дете до 12г. – 160 лв   Доплащане за единична стая - 60 лв. Необходими документи : ВАЛИДНА ЛИЧНА КАРТА