Метеора

 199 лв.
3 Дни / 2 нощувки     

 

Дати 
  • изтекла
  • В сърцето на Гърция, в областта Тесалия, се намира Метеора - едно уникално място, съчетание от природна красота на причудливи скални образувания и манастирски комплекс, съхранил вековни духовни традиции. От стотици години мястото приютява монаси, посветили своя живот на поклонението пред Бога, а самите манастири са прекрасни образци на византийското изкуство. 

ПЪРВИ ДЕН: Отпътуване от Казанлък в 03:00 ч. от бензиностанция OMW

по маршрут Стара Загора – София - Кулата - Солун - Паралия Катерини. Пристигане следобед в Солун. Панорамна туристическа обиколка на града с беседа на български език: Бялата кула, паметника на Александър Македонски, Триумфалната арка, Ротондата, църквата “Св. Димитър”, Крепостната стена и др. Нощувка в хотел на Олимпийската ривиера. Настаняване в хотел 2* или 3*. Свободно време. Нощувка. 

ВТОРИ ДЕН: Закуска. Свободно време или туристическа програма по желание - целодневна екскурзия до Метеора

Целодневна екскурзия до Метеора
Пристигане в местността Метеора – уникално място, често наричано Осмото чудо на света, съчетание на природна красота и вековни християнски традиции. Метеора е комплекс от гигантски скали, които с течение на времето придобиват причудливи форми и стават приют за монасите, посветили своя живот на поклонението пред Бога. Манастирите, построени на върховете на тези скали, са прекрасни образци на византийското изкуство. Разглеждане на два от шестте функциониращи манастира. Обратно връщане в хотела, като по пътя се спира в долината Темпи за разглеждане на параклиса „Св. Параскева” и извора на Афродита. При възможност организиране на гръцка вечер. Нощувка. 

ТРЕТИ ДЕН: Закуска. Отпътуване за България, като по пътя се минава през Вергина за разглеждане на гробницата - музей на Филип II – бащата на Александър Велики. През 19 век близо до Вергина е открит древният град Егес, който е бил първата столица на Македонското царство. Най-забележителни са останките от величествен дворец, пищно украсен с мозайки и стенописи, както и от гробище, в което има над 300 гробни могили. При археологически разкопки в края на трийсетте години на ХХ век край Вергина е локализирана първата столица на антична Македония - Еге (Αιγαί). През 1977 година във Вергина, след археологически разкопки, водени от гръцкия археолог Манолис Андроникос, е открит гроб, за който се смята, че e на бащата на Александър Македонски - Филип II Македонски. На същото място е намерен античният македонски символ - шестнадесетлъчево слънце, известно като Звездата от Вергина.. Продължаваме за град Едеса - един от най-красивите градове в Северна Гърция (Егейска Македония), разположен на около 90 километра западно от Солун. Името си дължи на богатството си на вода, водопади и зеленина, като най-голяма слава на града са донесли знаменитите водопади. Неповторими по красотата си сталактитови и сталагмитови пещери се крият зад 70-метровите бушуващи потоци пенлива вода. Пешеходна разходка и фото пауза из красивия град със славянското име Воден. 
Отпътуване за България. 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА :
- Транспорт с комфортен автобус *** /климатик, видеосистема, минибар
- 2 нощувки ,2 закуски в Катерини паралия в хотел 3 звезди

  • Целодневна екскурзия до Метеора втория ден  с цена 30 лв
    - панорамна обиколка на Солун с професионален екскурзовод на български език;
     - застраховка “Медицински разходи и злополука в чужбина “ ;  пътни и магистрални такси;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Входните такси за скалните манастири / 3 EUR за всеки манастир /
 Входна такса крепостна стена  Кавала – 3 EUR
 Разходи от личен характер / евро /

ВАЖНО : Цена за дете до 12г. – 160 лв   Доплащане за единична стая - 60 лв. Необходими документи : ВАЛИДНА ЛИЧНА КАРТА

 


Кавала -Катерини -Метеора - Скални манастири -Солун

   199 лв.

3 Дни / 2 нощувки