РУМЪНИЯ 

 Цена:180 лв      Дати  2021г.
 3 дни/2 нощувки/2 закуски
 •   4, 5 и 6 септември

  17, 18 и 19 септември

  29, 30 и 31 октомври 

1 ден  Казанлък – Букурещ - Синая   Отпътуване от Казанлък 5.00 часа. Разглеждане на Букурещ и отпътуване за курортен град Синая. Разглеждане на замъка Пелеш един от най-красивите дворци в Румъния, впечатляващ с изящната си неоренесансова архитуктура, лятната резиденция на Карол I, сгушена в зимния курорт Синая. Посещение на манастир Синая, настаняване в хотел Синая- палас.Нощувка

2 ден: Бран - Брашов .Закуска и туристическа програма в града- общинския площад, сградата на общината, черната църква най-голямата катедрала в източна Европа. Старото кметство. Свободно време, в Бран- град добил популярност покрай известния роман на Брам Стокър „Дракула“. Посещение на замъка „Бран” ( замъка на Дракула) - средновековна крепост покрита в мистерия.Връщане в Синая Нощувка. 3 ден: Букурещ Закуска. Панорамна тур :Президенството, Атинеума ,стария град , МОЛ „Онурия”.                              

 

Цената включва:

Транспорт с лицензиран автобус

Пътни и магистрални такси

Екскурзовод през целия период

Водач от агенцията

2 нощувки/ 2 закуски

Медицинска застраховка

 

 

Цената Не Включва:       

 • Музей На Селото                 7 лв.
 • Замъкът Бран                     20 лв.
 • Дворецът „Пелеш“            18  лв.
 • Синайски Манастир            3 лв.
 • Румънска Вечер                 18 евро

 

                                                               


    ХОТЕЛ  СИНАЯ ПАЛАС 4*

  вечеря – по ЖЕЛАНИЕ. Нощувка.

ХОТЕЛ "Синая палас" 4* :https://www.palacesinaia.ro                                

                                                                                              

 

ЦЕНИТЕ ЗА ПОСЕЩАВАНИТЕ ОБЕКТИ СА В РУМЪНСКИ ЛЕИ.ЗА ВАШЕ УЛЕСНЕНИЕ СА ОБЯВЕНИ В ЛЕВА !

Забележка: 1 LEIA = ОТ 0.46- 0.55 лв./ ПЛАВАЩ КУРС

Начин на плащане: 30 % депозит при записване

доплащане -  до 10 дни преди датата на отпътуване

 

Необходими документи: ЛИЧНА КАРТА

Забележка: За лица под 18 години пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено пълномощно от двамата или липсващия родител, акт за раждане и ксерокопие на тези документи и задграничния паспорт или личната карта.

Град Синая – сърцето на планинска Румъния, наричан още „Перлата на Карпатите”. Тук се намират световно известните паметници на архитектурата: манастирът „Синая”, дворецът „Пелишор” и приказният замък „Пелеш” (XIX в.) – бивша лятна царска резиденция.

Дворецът „Пелеш” - един от най-красивите дворци в света, който поразява с богатата си външна и вътрешна украса, а архитектурата му представлява хармония от стилове, като ренесанс, барок и рококо. Тук всичко е произведение на изкуството – многобройните картини по стените, резбованите тавани, вратите, вътрешни дворчета с невероятни скулптури и разбира се знаменитата колекция от оръжия.

Православният манастир „Синая” (XVII в.) е построен от оръженосеца на карал Карол I, след завръщането му от поклоннически тур до Йерусалим на полуостров Синай, откъдето идва названието на града и на манастира.

Брашов (Румънския Залцбург) е живописно разположен в подножието на планината Тампа. Готическите квартали на града са много интересни, но най-голямо впечатление на посетителите прави прочута „Черна църква” ( XIV в.), най-големият храм от Виена до Истанбул. Наречена така заради почернелите си след силен пожар стени. В катедралата и до днес времето се отмерва от най-голямата камбана в страната.

Замъкът „Бран” („Замъкът на Дракула”) е издигнат през 1377 г. Готическата му архитектура с тесни коридори и каменни стъпала, малки помещения, оригинални мебели – всичко напомня за времето, когато там е живял кръвожадният вампир. Прякорът „Цепеш” означава „набучвам на кол”. Легендата разказва, че през 1460 г. в деня на Св. Вартоломей в един от градовете на Трансилвания по негова заповед са били набучени на кол 30 000 човека. Но в световноизвестна личност го превръща романа на Брам Стоукър „Граф Дракула”.

Румъния           Румъния е балканска и дунавска страна, през която се пресичат важни пътища от Русия и Украйна към Балканските страни и от Полша и Скандинавските страни към Турция и Близкия изток. Граничи на север с Украйна, на запад с Унгария и Сърбия, на юг с България (дължината на границата е 608 км), на изток с Молдова и Черно море. Заема площ от 238 390 кв. км. Независима страна е от 1877 г.

           Знамето на страната е трицветно - синьо, жълто и червено (разположени отвесно).
           Южната част на страната обхваща Влашката низина (Долно-дунавската). От река Олт се поделя на Мунтения и Олтения. Заради плодородието си тя се оприличава с италианската област Ломбардия. В тази румънска житница има огромни царевични и пшенични площи. Житница на Румъния е и областта Северна Добруджа, разположена между Дунав и Черно море. Тя има равнинен и хълмист релеф. В северната й част се издигат Бабадашките възвишения. На фона на околната равнина те имат доста внушите¬лен вид. Между реките Прут и Серет се простира хълмистата област Молдова, която е западната част от република Молдова (бивша съветска република). В североизточната част на Румъния е областта Буковина, която както показва името й, е заета с букови гори. Равнинна е и най-западната част на страната, където е областта Банат и част от голямата унгарска равнина Алхфьолд. На низините и равнините се пада 40% от територията на страната.
           В средата на Румъния се издига високата планинска дъгообразна верига на Карпатите (Източни и Южни), оприличавани на гръбначен стълб на страната. Предкарпатите са богати на нефт, природен газ, каменна сол и др. Най-високите върхове в Карпатите са Молдовяну (2544 м) и Негойул (2535 м). Северозападна Румъния е заета от обширното Трансилванско плато и Трансилванските Алпи.

      

 

Важно!
ОФЕРТНИТЕ ЦЕНИ ПОДЛЕЖАТ НА ПРОМЯНА ПРИ
 • ПРОМЯНА ЦЕНАТА НА ГОРИВАТА

 • ПРОМЯНА ЦЕНИТЕ НА ВХОДНИТЕ ТАКСИ ЗА МУЗЕИ