Карнавал в  Северна Гърция

ПЪСТРИЯТ КАРНАВАЛ в Ксанти

 

16 и 17 март 

Цена 185лв.

В неделя преди Чисти понеделник, когато в България отбелязваме Прошка / Сирни Заговезни/, така и в Гърция се случват финалните, най-тържествени и луди шествия.
 

Програма :

  • 1 ден : Тръгване от Казанлък в 6.00 ч, от Стара загора в 6.30 ч В град Дидимитико ще посетим Златната митрополска църква "Свети Никифор" Кафе-фрапе, топли закуски от пекарната с традиции от 1926 г. В Александрупилис ще видим  Бяло море, маслиновите дръвчета, пристанището и Морския фар. Ще влезем в катедрала "Св. Никола", основана през 1892 г. В нея се съхраняват образи и реликви, каквито са издълбаният образ на Богородица Трифотиса, произведение от ХІІІ век в Енос, образът на дева Маврофороуса, донесена в Гърция от бежанци от Източна Тракия и Светия покровител на града „Свети Николай“.

13.30-14.00 Настаняване в Централен хотел. Свободно време за почивка. Вечеря по-избор в многото таверни край морето.

  • 2 ден : Вълнуващ ДЕН на КАРНАВАЛА в Ксанти ! ! !

Закуска и отпътуване за Ксанти, където ще  се потопим в Карнавала с шествие на трубадури, феи, страшни или пък смешни и забавни същества,които се преплитат в пъстрия парад по главната улица на Ксанти, посветен на божеството Тзарос. Връщане в Казанлък вечерта.

 

Цената включва: Една нощувка със закуска в модерен хотел в центъра на Александополис, Транспорт с голям автобус, екскурзионна програма в Дидимитико, Александрупилис и Вълнуващ Празник на карнавала в Ксанти, застраховка за 2 дни, сити такса за хотела,магистрални такси и Изненади....

 

Туроператор  Люсси турс

КОНТАКТИ :

0431 63949 офис

0879 20 78 11; 0879 69 39 49

 

 

КСАНТИ

ХОТЕЛ