СПА уикенд - термите на Букурещ

          

Продължителност:  2дни / 1 нощувка Транспорт:  Автобус

 

Казанлък

06:30 часа

бензиностанция OMV

 

.

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от КАЗАНЛЪК за Румъния в 06:30 ч. Преминаване през българо-румънската граница по Дунав мост – Русе. Пристигане в Букурещ - града на контрастите, един от най-големите градове в Централна и Източна Европа, известен още като „Малкия Париж”.
Свободно време или възможност за посещение на парк центъра Therme Bucuresti (включва транспорт, не включва входни такси). Той се намира на 15 минути извън Букурещ и разполага не само с топли басейни, а също и с най-голямата закрита и открита градина в Румъния, в която има над 800 хиляди растения и стотици видове дървета, включително и най-голямата плантация на истински палми в Европа. Най-забележителната атракция на комплекса обаче е т.нар. Дърво на живота, което е един от най-редките ботанически видове в момента и създава усещане за тропическа ваканция, разположена само на минути от центъра на Букурещ.
Центърът е разделен на три основни зони, всяка от които - с определена тема:

  • The Palm - както подсказва името, е посветена на релаксация сред 500 палмови дървета. Това е най-голямата градина от този тип в Европа;
  • Elysium - предназначена е за термални бани и за тези, които биха искали да се насладят на приятни масажи;
  • Galaxy – това е центърът за забавления. Тук можете да се насладите на басейн с вълни - най-големият в Румъния, или пък да се пуснете по една от многото пързалки. А когато сте достатъчно уморени, може да спрете за едно питие в бара край басейна.

Настаняване в хотел в Букурещ. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
Закуска. Свободно време. Срещу допълнително заплащане - обзорна обиколка на Букурещ и посещение на Парламента с местен екскурзовод – Триумфалната арка, Атене, Народния театър, Парламента, Патриархалната катедрала и двореца, Университета, площада на Патриаршията, църквата „Св. св. Константин и Елена” с мощите на св. Димитър Басарбовски.
Бонус - Посещение на Музея на селото и народното творчество, по желание (има входна такса). Това е един от петте подобни комплекси в света. Разположен край езерото Херастрау, в парковата част на Букурещ. Етнографския парк разполага с около 300 постройки представящи бита на различните области на Румъния – с вятърни мелници, дървени църкви, воденици и къщички - едно почти истинско румънско селце.
Отпътуване за България в късния следобед.