ИСТАНБУЛ – АНКАРА – КАПАДОКИЯ - ПОДЗЕМНИТЕ ГРАДОВЕ –БУРСА     2022г

 

изтекла

 

6 дни / 5 нощувки с 5 закуски +4 вечери /

Първата нощувка е в Истанбул, втората е в Анкара с вечеря, две нощувки с вечери в Кападокия,последната нощувка е в Буса с вечеря.
Транспорт:Автобус

Цена: 499лв. 

 

1 ден 2.05 : Отпътуване : 06.00 ч. от гр. КАЗАНЛЪК  . Пристигане  в Истанбул. По желание на групата панорамна разходка с корабче по Босфора / заплаща се допълнително. Настаняване  в хотела. Нощувка в Истанбул  /1 нощувка/.

2 ден 3.05 : Закуска на блок маса. В 8:30 ч. отпътуване за столицата на Република Турция - гр. Анкара. Пристигане в гр. Анкара около 15:00 ч. Посещение на световноизвестния Музей на Анадолските цивилизации и Мавзолея на Ататюрк. Настаняване в хотел. Вечеря.л. Нощувка /2 нощувка/.

3 ден 04.05 : Закуска на блок маса. Отпътуване за Кападокия. По пътя си преминаваме покрай Соленото езеро - второто по големина в Турция. Посещение и разглеждане на грънчарското селище Аванос. Пристигане в Кападокия около 18:00 ч. По желание- посещение на Шоу на дервиши – 20 евро. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка / 3 нощувка /.

4 ден 05.05 : Закуска Закуска на блок маса. Посещение на открития музей в Гьореме - това е най-известното и посещавано монашеско селище в района на Кападокия. По пътя се минава през долината Авчилар, където се разглеждат Християнските църкви декорирани с уникални стенописи, изобразяващи известни сцени от Библията. Посещение на подземния град Каймаклъ - мястото където първите Християни са се крили от своите гонители.Групово ще слезем в един от 36-те подземни градове на Кападокия. Тук изцяло са прокопани десетки километри галерии и помещения, построени още преди 4000 години от хетите, стигащи до 20 етажа надолу в земните недра. След това ни предстои разходка из долината Пасабаги в Зелве, известна с уникалните си форми. Посещение на скалната църква на отшелника „Симеон стълбник”. Разходка из долината на Камилата и природно изваяните каменни гъби от туф, вследствие на изригналите вулкани от преди 60 милиона години. Посещение на природната крепост Учхисар, разположена на най-високия връх в Кападокия и наслаждаване на удивителната панорамна гледка. Прибиране в хотела. Вечеря.                          

По желание: Организиране на традиционна турска вечер с програма от местни танци и обичаи, и музикална програма в пещерата „ Яшар  Баба „ - Цена 25 евро (без храна - с включени плодове, ядки, алкохолни и безалкохолни местни напитки в неограничено количество . Нощувка /4 нощувка/.

5 ден 06.05 : Закуска на блок маса.  Отпътуване за гр.Бурса . Градът е изпълнен с градини и паркове и често е наричан „Зелената Бурса. Настаняване в хотел. Свободно време . Вечеря. Нощувка / 5 нощувка /.

6 ден 07.05 : Закуска на блок маса. Туристическа обиколка с разглеждане на забележителностите на града :  Крепостните стени с  Часовниковата кула и Гробницата на султан Орхан и Тамара, Улуджами, Козахан – пазарът на коприната , Капалъ чаршия

Около обяд отпътуване за България.  

 

 

Цената включва: Транспорт с комфортен автобус; 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Истанбул; 2 нощувки със закуски и вечеря в хотел 3* в  Кападокия; 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в  Анкара; 1 нощувка със закуска и вечеря  в Бурса ; екскурзии по описаните обекти с местен екскурзовод ; медицинска застраховка; водач от фирматa.

Цената не включва: вх. такси на посещаваните обекти :

Разходка с корабче по Босфора- 20 евро  (1ч. и 15 мин.);

Музея на Анадолските цивилизации - 50 TL; скалните църкви в Гьорeме – 100 TL; Крепоста Учхисар –10 TL; Подземен град – 60TL

Летене с балон над Кападокийската долина 120 евро

Турска вечер- 25 евро ,  Шоу дервиши- 20 евро

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 45 туристи.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата

Необходими документи:  валиден задграничен паспорт; за деца до 18 г. - декларация от непътуващия родител или от двамата родители, че разрешават на детето пътуване зад граница; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ОТ РЗИ сертификати или тестове

ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промени в цените и програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти.