КАПАДОКИЯ - ЗЕМЯ НА ЧУДЕСАТА от КАЗАНЛЪК


    30.09 - 05.10.2024

 

6 дни / 5 нощувки с 5 закуски 


Транспорт:Автобус

Цена:589лв.


 

 

Кападокия, е разположена в сърцето на Анадола, между Понтийските и Тавърските планини, между Соленото езеро и река Ефрат. В тази земя, извадена от сънищата и фантастичните приказки, вятърът и слънцето са изваяли чудновати образувания от скалите, а човешката ръка е издълбала в тях едни от най-старите християнски църкви и манастири. „Земя на светци” - родно място на Свети Георги, тя е едно от големите хранилища на средновековното православие и ранно-християнска култура. С причудливите си скални пирамиди и гъби, с подземните си градове и скалните църкви днес Кападокия е един музей на открито, включен в списъка на ЮНЕСКО.

 

 

  • Първи ден : Отпътуване в 22.30.00 ч. от Казанлък. Преминаване на границата. Пътуване през Турция. 
  • Втори ден: Почивки по пътя за Анкара. Пристигане в Анкара около обяд. Обзорна автобусна екскурзия с лицензиран турски екскурзовод на български език в Анкара - посещение на мавзолея на Ататюрк и музея на Анатолийските циливизации (археологическия музей). Разходка и разглеждане на Анкарската крепост. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка в Анкара.
  •   Трети ден:  Закуска. Отпътуване за Кападокия. По пътя разглеждане и фото-пауза при второто по големина в света солено езеро Тюз гьолу (Соленото езеро), разположено на 905 м надморска височина. Посещение на подземния град Каймаклъ (един от общо 36-те), обитаван 5 век пр.н.е. и състоящ се от 9 етажа, свързани чрез каменни стълбища. В древността в града е имало кухни, конюшни, мазета, винарни, столови, водоизточници, складове за маслини. За да се предпазят от враговете си хората, живеещи е града, търкаляли големи каменни блокове, за да запушат изходите (не се препоръчва за хора с клаустрофобия и сърдечни проблеми). Пристигане и настаняване в хотел 3*. Вечеря и нощувка.
  • Четвърти ден: 05.00 ч. Възможност за полет с балон над природните красоти на областта Кападокия – по време на леката утринна закуска имате възможност да станете свидетел на незабравимата гледка при подготовката за полет на балона, след това да се насладите на изгрева на слънцето и играта на сенките по долините и причудливите природни форми, а накрая получавате и сертификат. Закуска. Панорамна обиколка с екскурзовод на български език със спирки за снимки и разглеждане на природните феномени в областта Кападокия: долината на феите Зелве в района Пашабагъ с причудливите вулканични образувания, трите грации, долината на гълъбите, крепостта Уч Хисар и посещение на музея на открито в Гьореме, представляващ голям комплекс от скални църкви от 8-ми век. Посещение на градчето на грънчарите Аваноси градчето Юргюп, известно с производството на килими, керамика, бижутерски и кожени изделия. Вечеря.  Срещу доплащане - посещение на подземен ресторант с богата фолклорна програма - танц на дервишите и ориенталски танцьорки, турски напитки неограничено, ядки. Нощувка в Кападокия.

 

Пети ден: Закуска. 08.00 ч. Отпътуване за град Ескишехир. Той е модерен турски град в Анадола, построен по европейски образец, известна още като Турската Венеция. Ескишехир е известен и като родното място на Настрадин Ходжа, който със своята мъдрост, хитрост и шеги се е превърнал в емблематичен герой от турския фолклор. През града живописно се вие река Порсук и около нея са изградени 6 прекрасни парка с езерца и многобройни забавления, вечер пък мостовете над реката се превръщат в цветна феерия. Свободно време за разходка в града. Късно вечерта пристигане в Бурса, настаняване в хотел 3*. Нощувка в Бурса.
Шести ден : Закуска. Бурса, четвъртият по големина град в Турция, първа столица на османската империя и важен търговски център, разположен на западния край на древния път на коприната. Оттук произлизат популярните турски храни – ореховката и искендер кебапът. Обзорна обиколка на града с екскурзовод на български език – Гробниците на основателите на Османската империя – Осман и Орхан, Зелената джамия, Улу джамия и Коза хан. Свободно време за разглеждане на красивите градски паркове и пазарите с ориенталски стоки и сувенири. По обяд отпътуване за България.

  • Цената включва : транспорт с лицензиран автобус по маршрута; гранични, пътни такси и паркинг;1 нощувка със закуска и вечеря в Анкара в хотел 3*;2 нощувки със закуска и вечеря в Кападокия; в хотел 3*;1 нощувка със закуска в Бурса в хотел 3*;лицензиран турски екскурзовод на български език по време на пътуването; обзорна автобусна и пешеходна обиколка на Анкара; обзорна автобусна и пешеходна обиколка на обектите в областта Кападокия;туристическа програма в Ескишехир; обзорна обиколка на Бурса; водач  от агенцията; медицинска застраховка с лимит 5000 евро за лица до 69.99 год.
  • Цената НЕ включва:- доплащане за единична стая – 50 лв./вечер; доплащане за медицинска застраховка с лимит 5000 евро за лица 65–79.99 г. – 10 лв., лица над 80 г. не се застраховат; Полет с балон - 250 евро,Сафари - 60 евро,Турска вечер - 40 евро,Дервиши - 25 евро

Ориентировъчни цени на входните такси на туристическите забележителности:

- музей на Анатолийските цивилизации 280 TRL

- за скалните църкви в Гьореме 480 TRL

- крепост Учхисар 130 TRL

- за подземен град Каймаклъ 300 TRL

- скалната долина „Зелве” 280 TRL

ЗАБЕЛЕЖКА: 
- Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите запазват актуалните входни такси към момента на пътуването!При възникване на извънредни проблеми в пътната и метеорологична обстановка или блокиране на пътни участъци се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата.Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.