ОДРИН три ДНИ  

 

 ПЕТЪЧЕН ПАЗАР "УЛУС"

 

цена 160лв.

2 нощувки със закуски

 

  • 1 ден : Oтпътуване от Казанлък в 5.00 ч,, от Стара загора 5.30 ч.

Пристигане в Одрин : популярен със своите закрити базари, красиви джамии, фонтани и добре запазени дървени къщи. Джамията Сюлеймание, старите хамами и мостове впечатляват всеки посетител. Посещение на ПЕТЪК пазара '' Ulus'', отрупан с всякакви стоки / от чорапи и дрехи до домашни потреби и килими /
13.00 часа Настаняване в хотел на пешеходната зона с безброй ресторанти и магазини. Безплатни напитки. Възможност да опитаме вкусния тава джегер, дюнер или шкембе чорба. Пешеходна разходка в центъра на града. Посещение на символа на град Одрин – джамията Селимие и новия парк до нея. Нощувка.

  • 2 ден :Закуска на шведска маса. Два часа за покупки в МОЛ '' Ераста". Отправяме се към Съботния пазар или Синия пазар, който предлага богато разнообразие от ядки, плодове, зеленчуци, маслини, домашни потреби и други стоки на изгодни цени.Време за Марги Аутлет : център с различни маркови магазини и заведения за хранене и кафета. Ще продължим с посещение на българската църква в Одрин "Св. Св. Константин и Елена" - построена през 1869 г. с разрешението на местния паша. По-късно е изоставена и разрушена. В двора й има паметник на екзарх Антим I. Свободно време. По желание и срещу допълнително доплащане - вечеря в елегантен ресторант с жива музика. Нощувка в тризвезден хотел..
  • 3 ден : Закуска на шведска маса.

Достатъчно време за пазаруване на стоковата борса : отрупана с прахове ,омекотители,кори за баница ,локум, топъл хляб и пишмание.Посещение на Музея на Здравето - Това е огромен, доста впечатляващ комплекс, построен през 15 век от османския султан Баязид ІІ на брега на река Тунджа – с над сто по-големи и по-малки куполи и две огромни, островърхи минарета. Основната част от комплекса е болница, но в него има още медицинско училище (медресе), джамия, приют за гости, турска баня, кухня.
15.00 ч. Отпътуване за България.

Цената включва:
*транспорт с лицензиран автобус
**2 нощуви със закуски в централен уютен хотел с безплатни напитки по врене на престоя
***туристическа програма в Одрин
**** изненади
*****водач от Люсси Турс