БАЛЧИК , Мадарски конник, Аладжа манастир, Варна, и Плиска

  3 ДНИ / 2 нощувки, закуски и ВЕЧЕРИ в Балчик        

цена  195 лв

  15, 16 и 17 април  

  23, 24 и 25 септември

  • ПЪРВИ ДЕН: 6.00 ч Отпътуване от Казанлък. Закуска. Пристигане в Мадара. Мадарският конник е средновековен барелеф, изсечен на отвесна скала близо до днешното село Мадара. Това е единственият скален релеф в Европа от периода на ранното средновековие и е обявен от ЮНЕСКО за паметник на световното културно наследство. Отпътуване за първата българска столица - Плиска и Национален исторически резерват "Плиска". Средновековна Плиска е възникнала като населено място скоро след историческата за българите победа над Византия през 681 г. Плиска е централна резиденция на българските владетели, първа столица и най-многолюден град на Ранносредновековната българска държава. Най–важната и най–пълно изследвана част от Плиска е укрепената резиденция на българските ханове и князе – т. нар. Вътрешен град. Ще посетим комплекс "Двор на кирилицата" построен по повод 1150-годишнината от покръстването на българите в източноправославната християнска вяра. Високите над 2 м кирилски букви са изработени в Армения от 12 арменски скулптори, ръководени от народния майстор Рубен Налбандян и са транспортирани до България с 2 камиона. Естественият керемиден цвят на пясъчника туф, от който са направени скулптурите, излъчва топлотата и силата на арменската земя. Шест от буквите изписват името на първата българска столица ПЛИСКА. Останалите са разположени свободно върху затревената площ, без да следват азбучния ред. Разглеждане на град Шумен . Възможност за обяд. Пристигане в Балчик. Настаняване в хотела. Вечеря по меню за групата. Нощувка.
  • ВТОРИ ДЕН: Закуска на блок маса . Следва целодневна екскурзия до Ботаническата градина и Двореца в Балчик .Ботаническа градина съществува от 1955 г. Мястото е чудесно както за любители, така и за експерти в областта на растенията. Архитектурно–парковият комплекс "Двореца” също се намира в „двора” на Ботаническата градина. В началото на XX в. той е бил използван от Мария Александрина Виктория де Единбург (румънска кралица) като резиденция. Днес могат да се видят красивите градински тераси, зелените арки, стръмните стълби, множеството водни канали,големия водопад и др. Дворецът е построен от 1924 г. до 1927 г. в непосредствена близост до морския бряг. Той е на 3 етажа и има кула, която наподобява минаре на джамия. В Ботаническата градина има над 3000 вида растения от цял свят и редки видове като бонбонено дърво, каучуково дърво, древно гинго билоба, книжно дърво, лирово дърво, метасеквоя .Разходки в красивия Балчик .Връщане в хотела. Вечеря по меню за групата. Нощувка.
  • ТРЕТИ ДЕН: Закуска на блок маса .Напускаме хотела и се отправяме към Аладжа манастир. Манастирът „Света Троица” възниква около XI-XII в., когато там започва заселването на аскетите-монаси. Днес могат да се различат останките на около 20 помещения и 3 църкви, разположени на две нива, свързани помежду си със стълбища, изсечени в скалите.Името Аладжа  идва от турското „шарен”. И до ден-днешен за обителта се разказват легенди, едната от които е за легендарни съкровища на 12 манастира, скрити в района. Пристигане във Варна. Разходка в Морската градина - един от символите на град Варна. В морската градина се намират Аквариума и Делфинариума. По желание на туристите могат да се посетят .Отпътуване за Казанлък. Пристигане  вечерта.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

*Транспорт с  автобус, лицензиран за туристически превози;

*2 нощувки със закуски и ВЕЧЕРИ в Балчик;

* Посещение на Аладжа манастир

* Посещение на Ботаническата градина и Двореца в Ботаническа градина в Балчик

* Посещение на Националния историко–археологически резерват "Плиска" и комплекс "Двор на кирилицата"

*Мадарски конник в село Мадара , град Шумен

* Водач по време на пътуването и престоя.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

* Входни такси за посещаваните обекти;  Аладжа манастир (входна такса : 4 лв.; ученици/пенс. - 2 лв.

* Ботаническата градина : възрастни - 8 лв., ученици и пенсионери - 3 лв;

* Двореца в Ботаническа градина в Балчик: възр. - 7 лв., ученици и пенс. - 2 лв.

* Националния историко–археологически резерват "Плиска" с вход за възрастни - 5 лв., ученици - 2 лв.;  и комплекс "Двор на кирилицата" :възрастен - 8 лв.; ученици/пенс. - 4 лв.;

*Мадарски конник: Входна такса: 5 лв., а за ученици и  пенсионери - 2 лв.

* Разходи от личен характер.

ВАЖНО:*Допълнителните екскурзии се заявяват  ЗАДЪЛЖИТЕЛНО в офиса

преди отпътуване,за да се знае реда на програмата !

*Туроператорът не носи отговорност при промяна на входните такси.

*Музеите изискват документ за самоличност при ползване на намаление.

*Туроператорът си запазва правото да променя последователността на

изпълнение на мероприятията по програмата.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

*Внасяне на 30% капаро;

*Доплащане не по-късно от 20 дни преди заминаване;

*Цената е валидна при минимум 35 човека;

 

За връзка

Управител: Людмила Минчева Калайджиева

гр.Казанлък
ул. "Петко Стайнов" 10

0431/63949
0879693949

New category

ТОП ПРЕДЛОЖЕНИЕ

03.01.2022 18:29
Екскурзии в България Екскурзии в чужбина   Собствен транспорт СПА уикенди в България    Специални оферти  от Люсси Турс