Източни РОДОПИ!       

 

   

Сред възрожденската архитектура на Етнографски комплекс Златоград, ще видим възстановка на хайдушкото движение и борбите на българския народ за освобождение.А стария град ще бъде естествения декор !!!

Програма :

  • 1 март : 6.00 ч. Тръгване от Казанлък за Златоград.Посещение на фолклорна къща "Гърнатскине конаци", която ще ни запознае с бита на местните родопчани. Демонстрация на традициите на родопското семейство с характерните за региона обичаи. В Златоград Кафе-пауза. С екскурзовод ще тръгнем към възрожденския квартал , където са запазени около 100 уникални сгради, които са обявени за паметници на културата.Ще видим паметника на Дельо хайдутин, музея на открито с много представени занаяти и работилници.Посещение на Музея на просветното дело, който се помещава в двора на църквата "Св.Георги Победоносец" (1871г).

Възможност за обяд и въртяно кафе.15.00 ч. Настаняване в хотел 'Кристал' в центъра на Златоград.
Свободно време за почивка или разходка в китното градче. Нощувка.

  • 2 март: Родопска закуска. МАДАН

Тръгваме по пътя на рудата. Старо миньорско селище, сега модерен миньорски град в сърцето на Родопите. Посещение на Кристална зала "Родопски кристал" с богата колекция от чудни кристални форми. Спирка на връх " Печинско", свързан с митове и легенди. Посещение на магазин за минерали и сувенири с лечебни свойства. Паметника на Момчил войвода и параклиса " Св.Свети Константин и Елена"

19.00 ч.  Вечеря в уютния ресторант! 

Меню : шопска салата, 50 мл ракия, пилешко месце и родопски пататник, хляб, минерална вода и за десерт: Домашна баклава / Музика и забавления.

  • 3 март: Родопска закуска. В стария град ще се включим в ПРАЗНИКА посветен на 3-ти март Възстановка на мегдана. Във нея ще вземат участие родолюбци от Клуб „Родова памет“, а празникът ще продължи с народно веселие !

Спирка при " Каменния град " : праисторически светилищен комплекс с издълбани в скалите ниши и улеи.. В Кърджали ше посетим храм '' Св. Йоан Предтеча''. По желание спирка в Хасково при монумента на Богородица.

Цена: 210 лева
Цената включва : транспорт с лицензиран автобус, Две нощувки, закуски и ЕДНА вечеря в хотел в Златоград, музейните такси и беседи за Златоград, Мадан, "Гърнатцине", Кърджали, застраховка за 3 дни и водач от '' Люсси турс'' и изненади.

 

За връзка

Управител: Людмила Минчева Калайджиева

гр.Казанлък
ул. "Петко Стайнов" 10

0431/63949
0879693949

New category

ТОП ПРЕДЛОЖЕНИЕ

03.01.2022 18:29
Екскурзии в България Екскурзии в чужбина   Собствен транспорт СПА уикенди в България    Специални оферти  от Люсси Турс    

Идеята | Винарска изба Ямантиеви Ивайловград

Идеята | Винарска изба Ямантиеви Ивайловград