Пампорово, Орфееви скали, екопътека Невястата и кулата Снежанка      

                                                               www.arcgis.com/sharing/rest/content/items/3169d...

Две нощувки със закуски, обеди и вечери

        
изтекла           Само 130 лв.         
              
Продължителност:  3 дни / 2 нощувки Транспорт:  Автобус    БОНУС: Родопска вечер с гайдар и певец на живо.
 
  • ПЪРВИ ДЕН: 
Отпътуване от Казанлък в 8.00 часа за Пампорово. 
След като навлезем в Родопа планина, по живописен път ще стигнем до един от най-красивите ни планински курорти - Пампорово. Познат основно като зимна дестинация, заради красивата природа, прохладата на планината и интересните туристически маршрути, Пампорово е предпочитан целогодишно от туристите. 
Настаняване в апарт-хотел "Forest nook" 3+ * и обяд. 
Свободно време, през което можете да посетите SPA центъра на комплекса, който включва басейн, джакузи, сауна, рибки гара руфа, парна баня и фитнес. ИЛИ  Около 14:30 ч., за желаещите, отпътуваме за екопътека "Невястата", която е една от любимите дестинации на всички туристи, посетили Пампорово. С дължина 900 метра, добре обозначеният маршрут предлага най-невероятните гледки в Родопите, като за покоряването ѝ не са нужни кой знае какви планинарски умения. Изключително лесна и перфектно облагородена, тя е подходяща за хора от всякакви възрасти - има много места за почивка, и за красиви снимки. От многото информационни табели ще разберете за растителните и животински видове, които населяват планината. В началото на екопътеката може да се види красивата Смолянска крепост, а в края ѝ ще ви посрещне свежа атракция за малки и големи - Via Ferrata или въжен тролей. По протежението на екопътеката ще видите много отделни скали, като всичките те образуват скалния масив Невястата - един от най-известните в Родопите. Ще има възможност и за посещение на манастирския комплекс "Свети Пантелеймон". Голямата популярност на манастира се дължи на сестра Христина, която, според поклонниците, е надарена с лечителски умения и пророчески дарби.  
Връщане в хотела. Вечеря с организирана програма (музика на живо). Нощувка. 
 
  • ВТОРИ ДЕН: Закуска. Свободно време, през което можете да посетите SPA центъра на хотела. 
ИЛИ  Разходка до телевизионната кула на връх Снежанка. Кулата впечатлява с височината си от 156 метра и е отворена за посещение от туристи, които могат да изпият ободряваща напитка на терасата и да се насладят на 360-градусов поглед към Родопа планина. След това ще имаме възможност да отидем до Орфеевите скали, които се намират под връх Снежанка, на около 15-20 мин. пеша. До впечатляващото скално образувание се стига по добре поддържана и маркирана пътека. Според древни легенди, митичният Орфей е черпел вдъхновение за песните си от гледките, разкриващи се от скалата. Той ги свирел на своята арфа, а песните се носели из целите Родопи. Разходката ви ще бъде възнаградена с невероятна гледка към нагънатите хълмове на планината и блестящите изумруди на Смолянските езера, пръснати навсякъде по долината на река Черна. След невероятните емоции, които можете да съхраните в много снимки, се прибираме в хотела. Вечеря. Можете да удължите приключението през този наситен с емоции ден, като посетите дискотека "Underground", която се намира в хотела. Нощувка. 
  • ТРЕТИ ДЕН: Закуска. Около 10:30 ч. напускаме на хотела и отпътуваме за Бачковския манастир "Успение Богородично". Той е вторият по големина и значимост български манастир. Разположен е много удачно на неголяма тераса, вдясно от поречието на Чепеларската река, до с. Бачково, на 10 км от Асеновград и 30 км от Пловдив. Манастирският комплекс заема площ от близа 8000 кв.м и е разположен на 440 м н.в. Включва два двора и четири църкви. Манастирът има и 13 параклиса - 8 в Асеновград и околностите му и 5 край манастира и пътя за Асеновград. Бачковският манастир е обявен за национален паметник на културата. Най-голямото му богатство е чудотворната икона "Св. Богородица Елеуса", за която се вярва, че има силата да изцелява. Свободно време за обяд.  Пристигане вечерта в Казанлък. 
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 
• Транспорт с луксозен автобус, лицензиран за туристически превози; 
• Две нощувки със закуски, обеди и вечери в Апарт-хотел "Форест Нук" 3+* в Пампорово https://forestnook.bg/; 
• Ползване на SPA центъра на хотела - басейн, джакузи, сауна, рибки гара руфа, парна баня, фитнес, чадър и шезлонг; 
• Детски кът; 
• Транспорт до началото на екопътека "Невястата" и обратно до хотела; 
• БОНУС: Родопска вечер с гайдар и певец на живо; 
• Водач по време на пътуване и престоя. 
 
  • ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: 
• Входни такси за посещаваните обекти; 
• Билет за лифт връх Снежанка - еднократно преминаване - 8 лв. възрастен, 7 лв. дете от 7 до 12 г.; двукратно преминаване - 14 лв. възрастен, 8 лв. дете от 7 до 12 г. Внимание: Всяко преминаване през турникет, независимо от посоката - качване към върха или слизане, се зачита за едно преминаване. Билетите важат само в рамките на деня, в който са издадени и за преминаване само веднъж през горните и/или долни станции на турникете. възможна е промяна в цената на билетите, независеща от туроператора; 
• Възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т. 14 от *Закона за туризма; 
• Разходи от личен характер
Цена под kачеството на предлагания пакет!
 
Заповядайте!!!

Галерия от снимки на това място за настаняванеГалерия от снимки на това място за настаняване

Галерия от снимки на това място за настаняване

За връзка

Управител: Людмила Минчева Калайджиева

гр.Казанлък
ул. "Петко Стайнов" 10

0431/63949
0879693949

New category

ТОП ПРЕДЛОЖЕНИЕ

03.01.2022 18:29
Екскурзии в България Екскурзии в чужбина   Собствен транспорт СПА уикенди в България    Специални оферти  от Люсси Турс