Т р о я н - Български Фестивал на сливата

23 септември   цена:30лв.
 

Резултат с изображение за празник на троянска сливова

 

Празникът на Сливата в град Троян се провежда през месец септември в Национално Изложение на Художествените Занаяти и Приложни Изкуства Орешак и в самия град Троян. Включва демонстрация на варене на троянска сливова ракия и дегустация, варене на сливов мармалад и дегустация, продажба на троянска сливова ракия (фирмена и домашна), пестил (троянски сливов "шоколад"), сушени сливи.В програмата са включени празнично дефиле, различни тематични демонстрации, като, придружени с много хумор, песни, танци, конкурси, томболи, игри с публиката, изненади и ракиджийско шоу. Всичко това превръща Празника в Троян и Орешак в привлекателна туристическа атракция.

 Програма: Отпътуване в 7,00 часа от Казанлък за Троянския манастир. Посещение на манастир "Успение Богородично".  Построен на около 400 м. надморско равнище, най-големият манастир в Балкана е ограден от красиви гори и р. Черни Осъм, която придава на мястото допълнителна привлекателност. Основан е в края на 16 век. Забележителен е със своята архитектура, дърворезби и невероятните стенописи в манастирската църква - дело на Захари Зограф-един от най-големите възрожденски художници. Наред с това манастирът е бил известен книжовен център и истинско революционно средище в средата на 19 век. Посещение на Националното  изложение на художествените занаяти и изкуствата в село Орешак, което е единственото място в България, където майстори от цялата страна показват своите съвременни творби. Почивка за обяд и участие в Празника на сливата и троянската сливова ракия.

Цената включва :транспортно обслужване с лицензиран автобус, екскурзоводско обслужване ,застраховка за деня на пътуването , гид и томбола.

 

Цената НЕ включва:

 

Цени за вход Орешака

  • Възрастни – 10.00 лв.
  • Ученици и студенти – 5.00 лв.
  • Пенсионери - 5.00 лв., Деца до 7 г. и хора с увреждания – безплатно
  • Семейство с деца под 18 г. - 18.00 лв.

 

- разходи за обяд

 

Резултат с изображение за празник на троянска сливова

За връзка

Управител: Людмила Минчева Калайджиева

гр.Казанлък
ул. "Петко Стайнов" 10

0431/63949
0879693949

New category

ТОП ПРЕДЛОЖЕНИЕ

03.01.2022 18:29
Екскурзии в България Екскурзии в чужбина   Собствен транспорт СПА уикенди в България    Специални оферти  от Люсси Турс